Skocz do zawartości

Skrzynie w CS:GO jak zarobić ?

Remake

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

W tym poradniku postaram się wyjaśnić jak zarobić parę euro€ na skrzynkach. 

UWAGA: Inwestycja długoterminowa.

Na wstępie muszę powiedzieć ze ten sposób polega na skupowaniu skrzynek gdy te jeszcze sa w najniższej mozliwej cenie lecz zanim to zrobimy musimy zwrócić uwagę na parę rzeczy.

1. Jak dawno owa skrzynka została wypuszczona na rynek. 

Kolejność wprowadzania skrzynek (od najstarszej):

- CS:GO 1

- Esport 2013

- CS:GO 2

- Bravo Case

- Skrzynia Zimowej ofensywy

- Skrzynka zimowa esport 2014

- CS:GO3

- Phoenix

- Łowcy

- Breakout

- Letnia esport 2014

- Vanguard

- Chrome

- Chrome 2

- Falchion 

- Gamma

- Gamma 2

- Glove Case

2. Ile pojemników zostało na rynku.

AqEdUk1.png

3. Ważne jest tez  jakie skiny ta skrzynia zawiera (chodzi o najbardziej rozpoznawalne skiny).

Dla skrzyni łowcy:

pULoH6Y.png

Przykład (Skrzynia Łowcy):

1. W okresie pomiędzy styczniem a wrześniem 2016 roku cena tych skrzynek wahała się pomiędzy 0.03-0.06€. 

6lUpS5k.png

Dlaczego cena tak niska? 

-Na rynku w tym okresie znajdowało się prawie milion takich skrzyń i ludzie sami zaniżali ceny aby te skrzynki sprzedać.

-Nie brakowało "kultowych" skinów z tej kolekcji np: AK-47 | Wulkan czy USP-S | Kajman.

-Zawsze 3/4 miesiące po wypuszczeniu skrzynki, gdy rynek jest nimi "zapchany" cena tak spada.

Wtedy właśnie opłaca się zlecić zakup np: 100 sztuk po 0.03€

2. Później mniej więcej od października cena skrzyń z tygodnia na tydzień zaczeła rosnąc.

VapYBJa.png

Dlaczego?

- Skrzynie łowcy zostały wycofane z dropu.

- Gwałtownie spadła ich ilość na rynku.

- Skiny wcześniej wymienione również zyskały na wartości ponieważ było ich mniej.

Teraz mamy wybór sprzedać pojemniki lub czekać aż cena poleci jeszcze wyżej.

UWAGA: Gdy zdecydujemy się na dalsze oczekiwania możemy stracić. Od czasu do czasu skrzynki są ponownie wprowadzane do dropu na krótki okres, tylko wtedy gdy ilość tych skrzyń jest niska powiedzmy kilka tysięcy.

Podsumowanie: 

Kupiliśmy 100 skrzyń po 0.03

0.03€ * 100= 3€ (TYLE ZAPŁACILIŚMY)

Sprzedajemy gdy cena jest wysoka np 0.80€

0.80€ - 0.10€= 0.70€

0.70€ * 100= 70€ (TYLE OTRZYMALIŚMY PO SPRZEDAŻY SKRZYNEK PO ODLICZENIU PODATKU NA RYNKU STEAM)

70€ - 3€ = 67€ Czystego zysku.

Tagi:

skrzynie cs:go

pojemniki cs:go

jak zarobic cs:go

cs:go inwestycja

jak zarobic na skrzyniach w cs:go

sposób na zarobek w cs:go

skrzynie i czy mozna na nich zarobic

darmowe euro na steam

czysty zysk ze skrzynek w cs:go

poradnik jak zarobic w cs:go

cs:go skrzynki

cs:go sposób na zarobek

jak handlowac cs:go

zarobek na itemach cs:go

łatwe pieniądze w cs:go

jak łatwo zarobic na kose w cs:go

jak łatwo zarobic pare euro na steam

jak zdobyc kose ze sprzedazy skrzynek w cs:go

• Like 4

Kolejny dobry poradnik, mam nadzieję  że komuś się przyda ;)

Sam mam prawie 200 Skrzyń Phoenix i czekam tylko aż zaczną drożeć, jeśli ktoś szuka skrzyń które teraz idą w górą to kolejno:

Zimowej Offensywy -> Łowcy -> Phoenix

• Like 2
hF2wL5h.png

• 4 weeks later...

Dla osób zainteresowanych tematem:

Ostatni dzwonek by zakupić skrzynie Łowcy - w ciągu miesiąca ich cena wzrosła o 50% a popyt na nie ciągle rośnie! ;)

• Like 1
hF2wL5h.png

• 7 months later...

Dla osób zainteresowanych tematem:

Ostatni dzwonek by zakupić skrzynie Łowcy - w ciągu miesiąca ich cena wzrosła o 50% a popyt na nie ciągle rośnie! ;)

A czy jest strona, na której będzie można sprawdzić, jaka skrzynia już nie wypada na MM lub kiedy zostanie wycofana ?

• 1 year later...

/Update

Jesteście ciekawi jak po tym czasie wyglądają ceny skrzynek?

Jak wspomniałem mam 200 Skrzynek operacji Fenix

Kupione za 0.03 euro

Czyli po dzisiejszym kursie wychodzi około 12 groszy od sztuki

Łącznie daje to około 24zł wydane na skrzynki (tyle kosztowały mnie one w tamtym czasie)

Na dzień dzisiejszy ich cena wynosi 17 groszy od sztuki

Łącznie daje to około 34zł - więc przebicie nie jest jakieś straszne, lecz wystarczy poczekać nadal

W momencie pisania tego tematu skrzynek tych było na rynku 322 tysiące, dziś jest 154

Więc kto wie ile za kolejny rok bądź dwa będą one warte? :>

Najlepiej obrazuje to autor

W czasie gdy @Remake pisał ten post Skrzynia Łowcy kosztowała 0.03 euro (12 groszy) dzisiaj gdy na rynku pozostało ich niewiele cena osiąga prawie 4zł :D

Ci którzy w tamtym czasie nas posłuchali zapewne dzisiaj się z tego cieszą! :D

• Like 2
hF2wL5h.png

• 2 months later...

Polecam sprawdzić sobie aktualny wykres cen skrzynek Breakout ;) Zaczyna się z nimi robić to co działo się z Phoenixami, czyli wahania cen zaczynają być coraz większe (mniej wiecej to co phoenix około Mar21) możliwe, że ich cena tez nagle skoczy w górę. Sam kupiłem sobie około 100 skrzynek, zobaczymy czy będzie warto :D Jak widać po wykresach ich cena zaczyna stopniowo wzrastać.

Wykres Phoenix:

lXYvpol.jpg

Wykres Breakout:

gI974km.jpg

• Like 3

• 1 month later...
  • 1 month later...

AKTUALIZACJA:

Po 3,5 miesiąca:

- 100x Skrzynia Breakout. Obecna najniższa cena za 1 sztuke 0,66zł -> 0,59zł zysku do portfela po odliczeniu podatku steam. Daje to 41zł na +.Już teraz zostały wystawione na rynku steam za 0,7zł(0,61zł bez podatku czyli 43zł na +). Po przeanalizowaniu rynku mam przeczucie, że ich cena może stanąć w okolicach tej wartości na dłuższy czas, a jak wiadomo lepiej "obracać" kasą niż kisić to w eq :D

HTgBu1s.png

- Zakupiono 100 x Chroma2 za 0,10zł.

- Zakupiono 100 x Spektrum za 0,08zł.

Po sprzedaniu Skrzynek Breakout planuje kupić jeszcze 400 Spektrum jeśli ich cena nie przekroczy 0,10zł za sztuke.

• Like 1

• 3 weeks later...

Jak widzisz cena skrzynek Breakout spadła do 0,63zł, a jest ich aktualnie około 200k na rynku. Jest to w głównej mierze spowodowane eventem w Berlinie. Swoje sprzedałem za 0,7zł jeszcze przed całym hypem majorowym. Na chwile obecną wstrzymałbym się z ich zakupem ? Zobacz, że skrzynki Phoenix i Chroma 1 kosztują w okolicach 0,7zł, a jest ich dużo mniej. Nie wydaje mi się żeby nagle Breakouty jakoś mocno poszły w górę po majorze, ale mogę się mylić ? Chroma 2 to prawdopodobnie zły wybór, którego już zaczynam żałować. Po 20 dniach ich cena nie wzrosła ani o 0,01zł. Najbardziej jestem zadowolony ze skrzyń Spektrum, które kupiłem za 0,1zł za sztuke. Ich cena przed hypem majorowym wzrosła aż do 0,2zł - 0,25zł, ale teraz spadła do 0,14zł. Liczę, że po zakończeniu turnieju ich cena wzrośnie jeszcze bardziej. Gamma 1 zaczynała notować wzrosty od 0,05zł do 0,08zł za sztuke tuż przed wprowadzeniem dodatku z majora. Ceny wszystkich itemów z marketu steam prawdopodobnie spadną w dniu oraz kilku dniach po finale majora z uwagi na 75% przeceny pojemników i naklejek. Jeśli jesteś zainteresowany zakupem to właśnie wtedy szukałbym najniższych ofert skrzyń Spektrum oraz Gamma 1. Pamiętaj, że są to Twoje pieniądze i to Ty musisz podjąć decyzje, my tu jedynie doradzamy i możemy się mylić ? Jeśli zauważę coś ciekawego związanego z itemami z majora to może napisze temat sugerujący w jakie naklejki/pojemniki z Berlina najlepiej inwestować ??

/Update

Kolejny mały update, jak widzicie skrzynki zakupione przeze mnie za kilka groszy dziś kosztują już, uwaga uwaga!

image.png.c5499077f8875bb983a03554651ba056.png

Więc tak jak było pisane w temacie, wystarczy spokojna ręka, zimna głowa i stabilny puls, fakt faktem cała operacja będzie trwała około 2.5 roku, lecz za kilkanaście złotych uda się z tego zrobić dobrego skina lub nawet nóż ;)

• Like 1
hF2wL5h.png

• Angel unlocked this temat
  • 4 weeks later...

Przyszła kolej na moją aktualizację tematu, wczoraj podjąłem decyzję o sprzedaży 300 Skrzyń Phoenix

Uzyskałem z tego 300 x 0.92zł (po odliczeniu podatku) = 276zł

Skrzynki kupowałem w czasach gdy były po 3 grosze, czyli wydałem na nie 9zł

276 - 9 = 267zł profitu czyli dosyć spory %

Jednakże postanowiłem zaryzykować, sprzedałem również swoją AWP Redline, i zakupiłem 20 X "Pojemnik z naklejką 2"

"Pojemnik z naklejką 2" koszt 25zł/sztuka + 3.5zł za klucz

Razem 20x25zł + 20x3.5zł = 570zł

Efekt?

GdyaaXp.jpg

Kolejne 100% profitu, ile wyszło łącznie to już policzcie sami! :D

Z moich obserwacji wynika że aktualnie można nawet z tańszej kapsuły trafić sporo wartą naklejkę przy mniejszych kosztach niż wyczekiwać na dropnięcie noża ;)

• Like 4
  • Confused 1
hF2wL5h.png

• 2 months later...

Od 1 stycznia ceny na rynku steam zaczęły znów wzrastać. Stało się to prawdopodobnie przez koniec promocji i wyprzedaży gier. W ciągu tych 18 dni mogliśmy zaobserwować, że w niektórych przypadkach wzrost ceny skoczył nawet o 100%.  O ile Valve nie wprowadzi jakiejś dziwnej aktualizacji lub nowej skrzynki to ceny będą prawdopodobnie nadal znacząco rosnąć, a wątpię żeby się to stało bo niedawno mieliśmy nową operacje.

Stan moich "inwestycji" od ostatniego wpisu:

- 120x skrzyń Chroma2. Kupione za 0,10zł/szt. Wystawione za 0,20zł/szt. Ich aktualna cena osiąga około 0,14zł/szt. Jeden z gorszych wyborów xD Po 5 miesiącach nie udało się praktycznie nic na nich zyskać. Aktualnie licze aż ich cena wzrośnie do tych 0,20zł i pozbędę się ich z eq, a kasę z nich będę mógł rozsądniej zainwestować. W sumie to nie wiem czego się spodziewałem po tak słabej skrzyni :D

NXIcI9Z.png

- 1x Pojemnik z naklejką 2. Po wpisie @Angelzdecydowałem się kupić jeden taki pojemnik. Wydałem na niego 18zł. Aktualnie jego koszt wynosi około 28zł.

-1x Naklejka Faze 2019 Berlin Foil. Zdecydowałem się w nią zainwestować w dniu finału majora ze względu na plotki i różne newsy odnośnie drużyny Faze. Niestety odsunięcie Neo i dołączenie Coldzery nie spowodowało wielkiego boom i z 8zł cena wzrosła zaledwie do 12zł.

-700x skrzyń Spectrum. 100 sztuk kupione ze 0,08zł/szt, kolejne za 0,10zł/szt. Dokupiłem jeszcze "kilka" ze względu na to, że miałem przeczucie o wzroście ich ceny. Aktualnie kosztują około 0,25zł/szt.

xjPnYqf.png

-190x skrzyń Prisma. Dość ryzykowny zakup bo jest to stosunkowo nowa skrzynia, ale zauważyłem, że jest ich dość mało na rynku, a ich cena zaczęła rosnąć po osiągnięciu ten "minimalnej" ceny 0,06zł/szt. Do tego natknąłem się na wyniki ankiet przeprowadzanej wśród ogromnej ilości graczy cs:go, które wskazały Prisme jako numer 2 wśród wszystkich skrzynek wypuszczonych przez Valve. 1 miejsce zdobyły Phoenixy. Może to jest właśnie ten "złoty moment" inwestycji w nie?:thinking-face: Kupione dzisiaj za 0,10zł/szt. Gdy tylko uda mi się pozbyć Chrome2 będę inwestował właśnie w te skrzynie.

LNhy8D2.png

Podsumowanie na obecny moment gdybym zdecydował się na sprzedaż:

Wydano: 125zł

Aktualna wartość: 231,8zł

Profit: 106,8zł

• Like 1

• 2 months later...
(edytowane)

@mrozinn

Teraz jest chyba jeden z lepszych okresów do zakupu dużej ilości skrzynek przez to, że bańka z hypowania inwestowania w nie w końcu pękła i ceny spadły na łeb.  Po zakończeniu operacji dostaniemy pewnie jakąś nową paczke, a jedna ze starszych przejdzie do "rare" dropu. Największe prawdopodobieństwo na to ma skrzynia Spectrum 2 i to właśnie ku niej skłaniałbym swoje inwestycje. Poczekamy aż jakiś youtuber znów zrobi filmik o inwestowaniu, ceny wystrzelą w górę, a my zrobimy swój profit ;D Pamiętaj, że to co tutaj piszemy jest jedynie wskazówkami i nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za to co zrobisz bo to Twoje pieniądze, a nie nasze ;)

Edytowane przez MichalMP

Cześć, od dawna inwestuję w skrzynki z tym że miałem dosyć długą przerwę w obracaniu itemami na steam.
Z kapsuł IEM Katowice które kupiłem na przecenie bodajże za 1,39euro zrobiłem 200 euro (sprzedawane za 14 i za 19 euro)

Z phoenixow i breakoutow tak samo udało mi się zrobić profit (kupowałem jak były po 10groszy).

Teraz zakupiłem po 500 skrzynek spectrum 2 i prisma, czy opłaca się inwestować w jakieś inne?

@Andrei jeśli mówimy o długoterminowej inwestycji (rok, 1,5 roku) te które wskazałeś wydają sie być najlepsze z uwagi na to, że powinny być pierwsze w kolejce do przerzucenia ich z active pool drop do rare. Zwróć jeszcze uwagę na SW cases, te z ostatniej operacji. Valve podjęło decyzje o dodaniu ich do puli dropu RARE. Czyli szansa ich wydropienia jest taka jak w przypadku Bravo czy Breakouta. Po bezpośrednim zakończeniu operacji zrobił się na nie duży hype przez co cena poleciała pod 6zł. Aktualnie cena spada już do 4, pannic sellerzy wystawiają je widząc spadek wartości. Prawdopodobnie ich cena spadnie jeszcze bardziej, myślę że nawet do 3,5zł. Wtedy będzie idealny moment do ich zakupu. Wcale się nie zdziwię jeśli ich cena skoczy kilkukrotnie za 4-5 miesięcy zbliżając się do skrzyń  Hydra. ;) 

@PaoloWilk spectrum 2 możesz kupić nawet po 8/9 groszy tworząc zlecenia kupna jeśli się na nie zdecydujesz. Stoją one pierwsze w kolejce do przejścia na rare drop, ale zauważ też, że jest ich ogromna ilość na rynku i potrzeba dużo czasu aby ich ilość zaczęła maleć. Mają one jeden z najładniejszych skinów do AK - Cesarzową, więc myślę powinna sobie nieźle radzić.

Jeśli szukasz inwestycji długoterminowej to te będą dobrą opcją (mówimy tutaj o roku, albo i więcej).

Jeśli szukasz szybkiego zarobku, ale nie za dużego (prawdopodobnie, rynek jest tak nieprzewidywalny, że gdy zrobi się na nie hype mogą skoczyć nawet dwukrotnie w ciągu kilku dni) możesz spróbować kupić skrzynie rękawic/spectrum1/falcjon. Możesz też zainteresować się pojemnikami z autografem z Berlina. Ich cena ładnie rośnie ;D W ciągu miesiąca o złotówkę w górę.

• Arciet unlocked this temat
  • Arciet pinned this temat